Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Citroentaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.
- Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.
- Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem
- strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel. Zet tenminste 1 uur in de koelkast.
- Klop de gecondenseerde melk en de eieren lang en luchtig (klop evt. de eiwitten van de eieren apart goed luchtig en spatel die door het mengsel), voeg er dan het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en klop alles weer goed door. Het is belangrijk om alles heel goed luchtig te kloppen want anders blijft de taart plat.
- Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven. Laat 15 minuten bakken.
- Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.
- Versier de taart naar keuze.