Hangop met pruimen

Hangop met pruimen

Smulweb imageSmulweb

Romige hangop met pruimen in een stroperige saus van sinaasappelsap, rode wijn en kaneel. Geniet van dit frisse en fruitige dessert na het hoofdgerecht.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Hangop met pruimen op tafel.

  1. Maak een stuk kaasdoek of een schone theedoek nat en wring hem goed uit. Leg de doek in een vergiet en schenk de yoghurt erin. Laat de yoghurt enkele uren uitlekken tot er een dikke, romige massa ontstaat.
  2. Breng in een pan het sinaasappelsap, de -rasp, wijn, pruimen, vanillesuiker en kaneel aan de kook. Laat het mengsel 15-20 minuten op een laag vuur koken tot het vocht bijna verdampt is en de pruimen omhuld zijn met een stroperige saus. Laat de pruimen in het vocht afkoelen.
  3. Schep de hangop in vier schaaltjes en verdeel de pruimen en saus erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Fruit Pruimen