Abrikozencake

Abrikozencake

Smulweb imageSmulweb

Een lekker stukje cake gevuld met stukjes abrikoos en een vleugje sinaasappelsap. Smeuïg en vol van smaak. Perfect als tussendoortje of bij de koffie. Bakken, opeten en smullen maar!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Gedroogde abrikozen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Abrikozencake op tafel.

  1. Doe de fijngehakte stukjes abrikoos, de suiker en het sinaasappelsap in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Haal meteen van het vuur af en voeg de roomboter in stukjes toe. Laat afkoelen tot lauw.
  3. Doe het geheel in een kom en voeg er de eieren 1 voor 1 aan toe. Mix alles goed door.
  4. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix alles goed door tot je een mooi beslag krijgt.
  5. Doe het beslag in een ingevette en met bloem bepoederde bakvorm naar keuze en bak de cake ongeveer 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  6. De cake is gaar als een je er een sateprikker in steekt en die er droog uitkomt. Laat de cake afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake