Aardappel-broccoligratin

Aardappel-broccoligratin

Smulweb imageSmulweb

Zet Aardappel-broccoligratin op tafel en tover een lach op ieders gezicht! Plakjes aardappel en broccoli – dakpansgewijs gerangschikt – afgetopt met een ei-kaasmengsel. Even in de oven en smullen maar! Dit gerecht is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappel-broccoligratin op tafel.

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in plakjes van ca. 1/2 cm. Kook de aardappelen in ruim kokend water met zout in ca. 5 minuten bijna gaar.
  2. Giet de aardappelen voorzichtig af in een vergiet en laat ze uitlekken.
  3. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in ca. 3 minuten bijna gaar en laat ze in een zeef uitlekken.
  4. Vet een ronde ovenschaal in met wat boter.
  5. Rangschik de plakjes aardappel dakpansgewijs aan de rand van de schotel en leg de broccoli in het midden.
  6. Klop de eieren los met de zure room en de geraspte kaas. Voeg naar smaak zout en peper toe en schenk het mengsel over de aardappelen en broccoli.
  7. Bak de schaal in het midden van een voorverwarmde oven op 30 minuten totdat het goudbruin en gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden