Aardappel en chorizo soep

Aardappel en chorizo soep

Smulweb imageSmulweb

Een hartige soep met pit. Bak aardappel, ui en knoflook in een grote pan en breng op smaak met prei, cayennepeper en bouillon. Stamp de aardappels grof om de soep dikker te maken. Voeg stukjes chorizo toe en warm nog 5 minuten door. Top af met zout en peper en geniet!

25 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappel en chorizo soep op tafel.

  1. Verwarm de olie in een grote pan. Bak de ui, knoflook en aardappels 5 minuten. Voeg de prei en cayennepeper toe en bak nog 2 minuten.
  2. Voeg de bouillon toe en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappels uit elkaar vallen.
  3. Gebruik een aardappelstamper om de aardappels grof te stampen. De soep wordt nu dikker.
  4. Snijd de chorizo in blokjes en voeg deze toe aan de soep. Laat het nog 5 minuten staan, totdat de olie uit de worst naar boven komt drijven.
  5. Proef de soep en voeg indien nodig zout en peper toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Soep Chorizo