Tiramisu (zonder rauwe eieren)

Tiramisu (zonder rauwe eieren)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Italiaanse Tiramisu, zonder rauwe eieren. Laagjes van lange vingers, doordrenkt met koffie en likeur, worden bedekt met een romige laag van mascarpone. Laat het opstijven en bestuif met cacao voor een dessert waarvan iedereen zal genieten.

10 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Kahlúa koffielikeur
  • 50 g Jumbo espresso oploskoffie

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Tiramisu (zonder rauwe eieren) op tafel.

  1. Leg de helft van de lange vingers in een (vierkante) schaal.
  2. Meng de sterke koffie met de likeur en bedruppel, met de helft van het mengsel, de lange vingers.
  3. Klop de mascarpone met de suiker door elkaar.
  4. Klop vervolgens het toetje erdoor.
  5. Schep de helft van dit mengsel op de lange vingers.
  6. Leg hierop weer een laag lange vingers met de rest van de koffie en likeur.
  7. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers.
  8. Laat dit geheel tenminste één uur van tevoren opstijven (een dag van tevoren is lekkerder!).
  9. Bestuif de schaal vlak voor het opdienen met cacao (bijvoorbeeld met een theezeefje).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Ei Tiramisu