Frittata di maccheroni (pasta omelet)

Frittata di maccheroni (pasta omelet)

Smulweb imageSmulweb

Frittata di maccheroni gemaakt met pasta, tomatensaus, eieren, kaas en olijfolie. Lekker om zowel warm als koud te eten bij de lunch of als diner om op te scheppen na een zware dag. Ook lekker in kleine blokjes gesneden als hapje tussendoor.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Frittata di maccheroni (pasta omelet) op tafel.

  1. Kook de pasta: breng 5 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg 5 eetlepels zout toe als het water kookt en leg het deksel er weer op. Doe de pasta erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Doe 1 of 2 eetlepels olijfolie door het kookwater, zodat hij niet aan elkaar blijft kleven tijdens het afkoelen. Kook de pasta al dente en laat de pasta goed uitlekken in een vergiet, laat hem afkoelen en zet hem in de koelkast.
  2. Breng de stukken tomaat met 1 eetlepel olijfolie en zout naar smaak aan de kook. Laat de tomaten inkoken tot een dikke saus. Zet de saus apart en laat hem afkoelen.
  3. Klop de eieren los met de kaas, een snufje zout en zwarte peper. Doe de pasta, tomatensaus en het eimengsel in een grote schaal.
  4. Verwarm de rest van de olijfolie in een diepe koekenpan en schep het pastamengsel erbij. Druk het aan met een spatel, zodat het zo compact mogelijk wordt. Bak het geheel op een middelhoog vuur in 10 tot 15 minuten
  5. er moet een behoorlijke korst op de onderkant komen.
  6. Schep de omelet op een bord als hij aan de onderkant klaar is. Doe hem vervolgens weer in de koekenpan en bak ook de andere kant 10 tot 15 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Pasta Omelet