Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pangasius met citroen en peterselie op tafel.
- Boen de citroen schoon onder stromend water, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit.
- Druppel de helft van het citroensap over de vis en laat hem ± 15 minuten liggen.
- Verhit 2 el van de olie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes rondom mooi bruin.
- Kook de doperwtjes en de worteltjes in water met zout naar smaak beetgaar.
- Dep de vis droog. Doe de bloem in een diep bord en roer het citroenrasp erdoor. Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak en wentel ze door de bloem.
- Bak de vis in de rest van de olie aan beide kanten bruin en in ± 7 minuten gaar.
- Druppel de rest van het citroensap over de vis en bestrooi met peterselie. Serveer met de groente en de krieltjes.