Gegrilde garnalen met couscous salade

Gegrilde garnalen met couscous salade

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde garnalen met een couscous salade. Maak de garnalen klaar in een marinade van dragon en knoflook en grill ze voor de juiste smaak. Voeg de garnalen toe aan de salade van couscous, waterkers, sjalots, citroensap en tomaat. Een lekker gerecht voor een warme dag!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegrilde garnalen met couscous salade op tafel.

  1. Verhit de grill(pan).
  2. Doe in een kleine steelpan de olie, dragon en knoflook. Kook dit op middelhoog vuur gedurende 3 minuten totdat de knoflook begint te bruinen. Plaats de pan van het vuur en laat de olie wat afkoelen, verwijder dan de knoflook.
  3. Prik de schoongemaakte garnalen op een metalen of houten spies (zie serveertips) en smeer de garnalen in met ongeveer 1 1/2 eetlepel van het oliemengsel.
  4. Breng de kippenbouillon aan de kook in een middelgrote steelpan met 3/4 theelepel zout. Roer dit door de couscous. Zet de pan van het vuur en laat deze 5 minuten met het deksel erop staan.
  5. Meng de couscous in een grote glazen of stalen schaal met de waterkers, sjalots, citroensap, tomaten en de overgebleven dragonolie.
  6. Grill of kook ondertussen de garnalen totdat ze bijna gaar zijn in ongeveer 5 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Salade Couscous