Magische witte chocolademousse

Magische witte chocolademousse

Smulweb imageSmulweb

Deze magische witte chocolademousse is werkelijk om je vingers bij af te likken. Luchtig, smeuïg en een perfecte combinatie van zoet en hartig. Breek de chocolade in stukjes en laat het au bain marie smelten. Voeg ook de poedersuiker toe en een klein theelepeltje van de slagroom om het mengsel vloeibaar te houden. Volg het recept stap voor stap en geniet van deze hemelse verrassing.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Magische witte chocolademousse op tafel.

  1. Splits allereerst de eieren in eiwitten en -dooiers. Klop de eiwitten met een garde stijf. Houd de kom ondersteboven om te controleren of de eiwitten stijf genoeg zijn. Hoe stijver de eiwitten, hoe beter. Dit geeft de chocolademousse haar luchtigheid en daarmee haar Goddelijke smaak.
  2. Mix nu de slagroom iets meer dan half stijf.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook en zet hier een hittebestendige kom in. Breek de chocolade in stukjes en laat het au bain marie smelten. Voeg ook de poedersuiker toe en een klein theelepeltje van de slagroom om het mengsel vloeibaar te houden. Roer het geheel door met de klok mee.
  4. Voeg de eidooiers toe aan het chocolademengsel en haal de kom uit de pan. Roer het geheel al roerend een beetje afkoelen, maar niet hard worden.
  5. Voeg de eiwitten en de slagroom toe aan het chocolademengsel en meng het voorzichtig door elkaar met een platte lepel of pannenlikker.
  6. Schenk de chocolademousse in kleine schaaltjes of cocktailglaasjes en zet deze, afgedekt, zo lang mogelijk in de koelkast. Maak het dessert de avond van tevoren klaar zodat het goed kan opstijven. Het scheelt stress in de keuken als je gasten aan tafel zitten. Serveer het bijzondere toetje en geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts