Salade met perzik en garnalen

Salade met perzik en garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke perzik- en garnalensalade met veldsla, afgeriste rode besjes en blaadjes munt. Voeg een goudbruin gebakken garnalen en een azijn-watersuikerdressing toe voor die extra smaak. Perfect als zomerse maaltijdsalade, maar eigenlijk het hele jaar door lekker.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 g Rode Bessen

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Salade met perzik en garnalen op tafel.

  1. Pel de grote garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
  2. Pluk de blaadjes van de sla en was en droog deze (in een slacentrifuge).
  3. Snijd de perziken in partjes.
  4. Verhit de olie in een pan.
  5. Bestrooi de garnalen met peper en zout en bak deze in enkele minuten goudbruin en gaar.
  6. Haal de garnalen uit de pan en blus de olie in de pan af met de azijn en een eetlepel water.
  7. Voeg de suiker toe en roer het nog even door zodat er een dressing ontstaat.
  8. Rangschik de sla, de veldsla, de perzik en de garnalen op de borden tot een frisse salade.
  9. Bestrooi met de afgeriste rode besjes en de blaadjes munt.
  10. Lepel tot slot de dressing over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Garnalensalade