Gekruide spareribs

Gekruide spareribs

Smulweb imageSmulweb

Smeuïge gekruide spareribs die zo van het bot vallen. Gekookt en gemarineerd in kruiden en kruidige marinade met ui, sambal, knoflook en honing. Perfect te grillen op de BBQ en gemakkelijk te maken.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gekruide spareribs op tafel.

  1. Haal echte spareribs met flink wat vlees eraan. Snijd hooguit in 2 stukken en kook gedurende een half uur tot maximaal een uur.
  2. Fruit ui in een pan, voeg sambal en knoflook toe en laat zachtjes bakken. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve honing) toe en laat een kwartiertje opstaan.
  3. Spoel de spareribs af en leg ze in een bak. Giet de marinade eroverheen en laat minimaal 24 uur intrekken. Keer de spareribs om de 2 uur zodat alles gemarineerd wordt.
  4. Gril de spareribs onder de grill of op de BBQ tot de buitenkant knapperig wordt. Besprenkel voor het serveren met honing en eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees