- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Surinaamse nasi op tafel.
- Ui fijn snijden en de knoflook.
- De prei heel fijn snijden en de paprika in kleine stukjes snijden. De laos in 2 stukken snijden van 1 cm.
- Kook de kipfilet gaar en laat deze afkoelen en dan in stukjes plukken. De selderie fijn snijden en van de twee eieren, omeletten bakken en deze in reepjes snijden.
- Kook de rijst samen met 1 daon salam blad en laat het afkoelen (verwijder het daon salam blad).
- Maak de rijst los door er wat olie en zoete ketjap door te mengen. Zorg dat er geen korreltje meer aan elkaar plakt.
- Verhit de olie in de wok en fruit hierin de stukjes ui, knoflook, 2 stukjes laos en het daon salam blad (langzaam bakken). Haal vervolgens de laos en het daon salam blad eruit.
- Voeg de prei en paprika toe aan de wok en bak ze mee. Voeg de geplukte kipfilet toe en bak deze tot ze bruin kleuren.
- Voeg de zoete ketjap en losgebrokkelde maggiblokjes toe en roer alles goed door.
- Doe de rijst erbij en blijf het geheel omscheppen totdat alles goed warm is gebakken.
- Meng de selderie en reepjes ei door de nasi.