Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Smulweb imageSmulweb

De lekkerste Surinaamse nasi maak je met plakkerige rijst losgemaakt met olie en zoete ketjap. Gestoomde kipfilet wordt gebakken met geurige specerijen, groenten en ei. 

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Surinaamse nasi op tafel.

  1. Ui fijn snijden en de knoflook.
  2. De prei heel fijn snijden en de paprika in kleine stukjes snijden. De laos in 2 stukken snijden van 1 cm.
  3. Kook de kipfilet gaar en laat deze afkoelen en dan in stukjes plukken. De selderie fijn snijden en van de twee eieren, omeletten bakken en deze in reepjes snijden.
  4. Kook de rijst samen met 1 daon salam blad en laat het afkoelen (verwijder het daon salam blad).
  5. Maak de rijst los door er wat olie en zoete ketjap door te mengen. Zorg dat er geen korreltje meer aan elkaar plakt.
  6. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de stukjes ui, knoflook, 2 stukjes laos en het daon salam blad (langzaam bakken). Haal vervolgens de laos en het daon salam blad eruit.
  7. Voeg de prei en paprika toe aan de wok en bak ze mee. Voeg de geplukte kipfilet toe en bak deze tot ze bruin kleuren.
  8. Voeg de zoete ketjap en losgebrokkelde maggiblokjes toe en roer alles goed door.
  9. Doe de rijst erbij en blijf het geheel omscheppen totdat alles goed warm is gebakken.
  10. Meng de selderie en reepjes ei door de nasi.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Noedels Surinaamse bami