Salade met asperges eieren en kaas (maaltijdsalade)

Salade met asperges eieren en kaas (maaltijdsalade)

Smulweb imageSmulweb

Een frisse salade met asperges, eieren en kaas. De perfecte maaltijdsalade op warme dagen. De salade is eenvoudig te bereiden en met een zelfgemaakte mayonaise yoghurt sausje heeft deze maaltijd een extra verfrissend karakter. Garneer met een dosis bieslook en een paar partjes tomaten voor een overheerlijk en kleurrijk gerecht.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Salade met asperges eieren en kaas (maaltijdsalade) op tafel.

  1. Zet de asperges met ruim kokend water op. Voeg wat zout toe. Laat de asperges, met het deksel op de pan, 10 minuten koken.
  2. Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan. Laat de asperges daarna uitlekken en koud worden. Snijd de asperges in stukjes van 2 1/2 cm.
  3. Schep in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar.
  4. Roer in een kommetje mayonaise en yoghurt tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout en peper toe, en roer de peterselie erdoor.
  5. Schep de saus door de ingrediënten in de kom.
  6. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de sla in het midden erop.
  7. Bestrooi de salade met bieslook. Schik er eventueel in parten gesneden tomaten bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Groente Ei Kaas Asperges Maaltijdsalade