Gebakken lever met spek en uien

Gebakken lever met spek en uien

Smulweb imageSmulweb

Gebakken lever met spek en uien. Voorbereiding is het halve werk, dus beperkt het werk en zet de lever alvast in koud water. Vervolgens laten uitlekken, kruiden met peper en zout en door de bloem halen. Bak op laag vuur, leg op een verwarmde schotel en bedek schijven lever met plakjes knapperig spek en gefruite uienringen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Kalfslever

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebakken lever met spek en uien op tafel.

  1. Zet de lever in koud water tot het bereidingstijd is.
  2. Laat de leverplakken uitlekken en droog ze af met keukenpapier of een schone doek.
  3. Wrijf beide kanten van de leverplakken in met zout en peper en haal ze door de bloem.
  4. Laat de boter lichtbruin worden en bak de lever op niet te hoog vuur aan beide kanten langzaam gaar en bruin.
  5. Haal de lever uit de pan en leg ze op een verwarmde schotel.
  6. Bak in hetzelfde vet de plakjes ontbijtspek tot ze knapperig zijn. Schep ze uit de pan en verdeel de krokantjes over de plakken lever.
  7. Fruit dunne uiringen in hetzelfde vet. Schik de uiringen op de met spek bedekte plakken lever.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Ui Speklap