Bobotie met appel

Bobotie met appel

Smulweb imageSmulweb

Een Zuid-Afrikaanse klassieker: bobotie. Gehakt, appels, amandelen, kerrie…je proeft het allemaal. Met laurierblaadjes en melk-en-eimengsel on top maak je het helemaal af. In de oven voor het beste resultaat!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bobotie met appel op tafel.

  1. Fruit de uien glazig in olie.
  2. Voeg knoflook, kerriepoeder, kurkuma en korianderpoeder toe aan de uien en bak het geheel twee minuten.
  3. Meng het uienmengsel met brood, bouillon, jam of chutney, 3/4 van de amandelen, zout en peper door het gehakt.
  4. Doe de helft van het gehaktmengsel in een ovenschaal, voeg een laag appel toe en leg daarbovenop de andere helft van het gehaktmengsel. Steek laurierbladeren in het gehakt bovenop en verdeel de overgebleven amandelen met de bolle kant naar boven over de bovenkant.
  5. Bak gedurende dertig minuten op 180*C.
  6. Haal de bobotie uit de oven en verdeel melk-en-eimengsel over de bobotie.
  7. Bak verder bij 220*C tot alles goed gaar is en het melk-en-eimengsel gestold is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel