Preitaart met zalm

Preitaart met zalm

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart met prei en zalm! Deze preitaart met zalm heeft een heerlijke zachte en romige vulling van ei en crème fraîche. Heerlijk knapperig deeg, perfecte kwaliteit zalm en zachtgebakken prei maken dit gerecht onweerstaanbaar lekker.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Preitaart met zalm op tafel.

  1. Leg de plakjes deeg op elkaar maar zorg ervoor dat de hoeken steeds een stukje verspringen. Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel (Ø 28 cm) en bekleed de ingevette vorm er mee.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de prei in ± 10 minuten al omscheppend beetgaar. Laat de prei in een vergiet uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de prei over de bodem van de taart. Verdeel de vis en de olijven erover.
  4. Klop de eieren met 3 el water en peper en zout naar smaak los en schenk het over de taart. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en bak de taart in de voorverwarmde oven (200 °C) in ± 30 minuten lichtbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken