- 150 g Kikkererwtenmeel
- 2 el Kalinji-zaad
- 0.75 g Duivelsdrek
- 250 ml Water
- 700 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pakoras op tafel.
- Doe het kikkererwtenmeel en de bloem in een grote kom en voeg de specerijen en het zout toe. Klop er met een garde langzaam het water doorheen, tot u een glad beslag hebt dat net dik genoeg is om de groenten gelijkmatig mee te bedekken.
- Snij alle groenten voor u de ghi (of olie) verhit.
- Zet de ghi op een matig hoge vlam. De ghi is heet genoeg als een druppel beslag die u erin laat vallen meteen naar boven komt en begint te sputteren.
- Doe nu een handvol van de stukjes groente in het beslag en bedek ze er goed mee. Doe er één soort groente per keer in - ook moet u elk soort apart frituren.
- Haal de stukjes één voor één uit het beslag en doe ze snel in de hete ghi tot het oppervlak van de ghi vol is met pakora's.
- Frituur ze tot ze goudbruin en krokant zijn van buiten en gaar van binnen.