Pakoras

Pakoras

Smulweb imageSmulweb

Dit recept voor heerlijke Pakoras is ontzettend makkelijk te maken. Groenten bedekt met beslag, gefrituurd tot heerlijke goudbruine, krokante heerlijkheden. Door de smaak van de verschillende specerijen wil je blijven genieten.

25 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Kikkererwtenmeel
  • 2 el Kalinji-zaad
  • 0.75 g Duivelsdrek
  • 250 ml Water
  • 700 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pakoras op tafel.

  1. Doe het kikkererwtenmeel en de bloem in een grote kom en voeg de specerijen en het zout toe. Klop er met een garde langzaam het water doorheen, tot u een glad beslag hebt dat net dik genoeg is om de groenten gelijkmatig mee te bedekken.
  2. Snij alle groenten voor u de ghi (of olie) verhit.
  3. Zet de ghi op een matig hoge vlam. De ghi is heet genoeg als een druppel beslag die u erin laat vallen meteen naar boven komt en begint te sputteren.
  4. Doe nu een handvol van de stukjes groente in het beslag en bedek ze er goed mee. Doe er één soort groente per keer in - ook moet u elk soort apart frituren.
  5. Haal de stukjes één voor één uit het beslag en doe ze snel in de hete ghi tot het oppervlak van de ghi vol is met pakora's.
  6. Frituur ze tot ze goudbruin en krokant zijn van buiten en gaar van binnen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen