Duivels lekkere sint- jacobs- schelpen

Duivels lekkere sint- jacobs- schelpen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk aromatische sint-jacobsschelpen met cayennepeper en omwikkeld met plakjes bacon die je kort bakt voor het knapperige effect. Hierbij geserveerd een zachte, gladde puree van doperwten en knoflook. Maak het af door het te garneren met salieblaadjes, gesmolten boter en een beetje citroensap. Heerlijk!

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Duivels lekkere sint- jacobs- schelpen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de knoflook op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze in circa 20 min. tot ze hier en daar donkere plekjes krijgen. Laat afkoelen en knijp vruchtvlees uit de schil.
  2. Kook de doperwten in circa 10 min gaar. Laat uitlekken. Pureer in keukenmachine met knoflook tot gladde substantie. Roer er 25 gr boter door en breng op smaak met zout en peper. Houd de puree warm of, als je hem eerder gemaakt hebt, warm voorzichtig op.
  3. Bestrooi de St. Jacobsschelpen met cayennepeper en omwikkel ze met een plakje bacon dat je met cocktailprikkers vast zet.
  4. Bak de St. Jacobsschelpen in een hete grillpan zo kort mogelijk aan tot de bacon net krokant is.
  5. Schep op elk (voorverwarmd) bord een bergje erwtenpuree en leg daar de schelpdieren in. Werk snel en houd het gerecht warm.
  6. Verhit in een hete koekenpan de overige boter tot deze begint te schuimen en voeg dan salieblaadjes en citroensap toe. Schenk de schuimende boter over en rondom de schelpdieren.
  7. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden