Langoustines met bloedsinaasappel venkelschuim en witt

Langoustines met bloedsinaasappel venkelschuim en witt

Smulweb imageSmulweb

Langoustines met bloedsinaasappel venkelschuim en witte chocolade. Het gerecht bestaat uit langoustines, bloedsinaasappels, anijs, zoete rode grapefruit, venkel, boter, crème fraîche, basilicum en witte chocolade. Het venkelschuim wordt geserveerd als schuim. Een lekker en exclusief gerecht.

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 440 g Langoustine
  • 50 g Pastis
  • 4 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Langoustines met bloedsinaasappel venkelschuim en witt op tafel.

  1. Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Bewaar tot gebruik in koelkast. Schil de bloedsinaasappels (ik gebruikte een combi van zoete, rode grapefruit en sinaasappel bij gebrek aan bloedsinaasappels), snijd de partjes uit de vliesjes en zet weg tot gebruik. Boen de andere sinaasappels schoon en rasp de schil fijn. Pers de sinaasappels uit en kook het sap tot de helft in.
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Schep vier flinke el van de gesmolten chocolade in bergjes op bakpapier. Maak er met de bolle kant van een lepel dunne rondjes van. Strooi er enkele sliertjes geraspte sinaasappelschil over en laat ze in de koelkast hard worden.
  3. Stoof de venkel in 1 el boter, voeg de steranijs, pastis en zo veel water toe tot de venkel net onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat de venkel op zacht vuur 30 minuten stoven. Voeg indien nodig wat extra water toe. Verwijder de anijs en pureer de venkel. Zeef de puree en doe terug in de pan. Voeg 1 el boter en de crème fraîche toe, klop met een staafmixer tot schuim. Breng dit schuim op smaak met zout en citroensap.
  4. Verwarm de partjes bloedsinaasappel in de ingekookte sinaasappelsap.
  5. Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de langoustines op halfhoog vuur net gaar. Bestrooi met wat zout.
  6. Neem vier kleine diepe borden, leg in ieder bord 5 partjes bloedsinaasappel en bestrooi ze met basilicum. Leg hierop per bord 2 langoustines. Schep venkelschuim eromheen en leg er een chocolaatje naast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappels Bloedsinaasappel