- 4 Pruim Tros Tomaat
- 1 el Basilicum
- 1 tl Chilivlokken
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Courgetterol op tomatencarpaccio op tafel.
- Courgettes met keukenpapier schoonwrijven en in de lengte in dunne plakken schaven.
- Bak de courgetteplakken aan beide kanten kort in hete olijfolie met een beetje tijm.
- Blancheren de prei, drogen en in lange repen snijden.
- Tomaten wassen, ontpitten, in dunne plakken snijden en in een cirkel op een bord leggen.
- Rucola wassen, drogen en gebruiken als garnering bij de tomaten.
- Besprenkel de tomatencarpaccio met balsamicoazijn en koud geperste olijfolie.
- Vermeng de schapenkaas met de kwark, de in reepjes gesneden basilicum en een geperst knoflookteentje en breng op smaak met chilivlokken, zout en peper.
- Besmeer de helft van de courgetteplakken met het kaasmengsel.
- Rol de courgetteplakken op en wikkel de andere courgetteplakken eromheen.
- Bind de rolletjes vast met de preirepen.