Gewokte kip met haricots verts en knoflook

Gewokte kip met haricots verts en knoflook

Smulweb imageSmulweb

Gewokte kip met haricots verts en knoflook, op smaak gebracht met koriander en geserveerd. Eenvoudig en heerlijk gerecht voor doordeweeks.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gewokte kip met haricots verts en knoflook op tafel.

  1. Verhit een grote wok. Schenk 2 eetlepels olie erin en roerbak de stukjes kip tot ze lichtbruin zijn. Schep ze op een stuk keukenpapier op een bord en houd ze warm.
  2. Roerbak de sjalotjes 2 minuten in de wok. Voeg de knoflook, gember en chilipepers toe en roerbak nog een minuut. Schep het mengsel uit de wok en zet het apart.
  3. Schenk indien nodig extra olie in de wok en roerbak de haricot verts en kastanjechampignons 3 minuten.
  4. Voeg de stukjes kip en het sjalotmengsel toe en roer de vissaus en kokosmelk erdoor. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 12-15 minuten sudderen, tot de stukjes kip gaar zijn.
  5. Roer het limoensap en zout naar smaak erdoor. Strooi de koriander erover en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden