Karameldraden lekker over ijs en pudding

Karameldraden lekker over ijs en pudding

Smulweb imageSmulweb

Dress up je ijs en pudding met deze crispy karamelsliertjes die je makkelijk zelf maakt. Smelt suiker met water op zacht vuur, laat karameliseren en maak toeven in een handomdraai.

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Karameldraden lekker over ijs en pudding op tafel.

  1. Smelt 200 gr kristalsuiker met 5 el water op zacht vuur tot de suiker gesmolten is.
  2. Zet het vuur iets hoger en laat het mengsel karameliseren (maar niet te donker worden).
  3. Steek een vork in de karamel en beweeg hiermee boven bakpapier snel heen en weer, terwijl de karamel in dunne sliertjes van de vork druppelt. Herhaal dit proces door steeds opnieuw de vork in de karamel te steken.
  4. Maak toeven van karameldraden.
  5. Kan 4 uur voor serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts