Nigella039s honing-chocoladetaart

Nigella039s honing-chocoladetaart

Smulweb imageSmulweb

Deze honing-chocoladetaart van Nigella is om je vingers bij af te likken. Een smeuïge chocoladecake die je versiert met zelfgemaakte marsepeinen bijen.

60 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Nigella039s honing-chocoladetaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van ongeveer 23 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie en laat het vervolgens iets afkoelen.
  3. Klop suiker en boter tot een luchtig en romig mengsel en roer er honing doorheen. Voeg een ei toe samen met een lepel bloem en roer tot het mengsel weer mooi egaal is. Voeg dan het andere ei toe met nog een eetlepel bloem. Spatel de gesmolten chocolade erdoorheen en daarna de rest van de bloem, gevolgd door de soda. Voeg ten slotte gezeefde cacao toe en klop er kokend water doorheen. Meng alles goed en giet het beslag in de vorm.
  4. Bak de taart gedurende een uur, maar controleer al na drie kwartier. Bedek de bovenkant met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.
  5. Laat de taart in de vorm afkoelen op een rooster.
  6. Breng voor het glazuur water en honing aan de kook in een niet al te kleine pan. Haal van het vuur en voeg gehakte chocolade toe. Schud het pannetje in een cirkelvormige beweging zodat de chocolade smelt. Laat het een paar minuten staan en klop het dan door elkaar. Zeef de poedersuiker erbij en klop tot het glazuur glad is.
  7. Ontvorm de taart en plaats hem op een kader van bakpapier op een schotel. Glaceer de taart minstens een uur voor het opdienen en giet de glazuur over de taart. Verwijder het bakpapier pas als de glazuur hard is.
  8. Kleur de marsepein en maak de lijfjes van de bijen. Zet er streepjes op met een satéprikker en wat overgebleven glazuur. Snij een amandel doormidden en steek elke helft aan een zijkant van de bij-in-wording.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart