- 397 g Gecondenseerde melk
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Marmerkoekjes met pindakaas op tafel.
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Doe dit met de pindakaas in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de chocolades) toe en meng goed.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en verspreid hierop het mengsel. Het is een plakkerig mengsel. Leg er nog een stuk bakpapier op en rol het uit met een deegroller.
- Smelt 200 gram chocolade au bain-marie met een scheutje olie en meng het goed. Giet dit over het pindamengsel en verdeel het goed met een lepel. Schud het heen en weer om de strepen van de lepel weg te krijgen. Laat het een uur in de koelkast drogen.
- Draai de koek één keer om en leg het terug in de vorm zodat de chocolade onder zit. Smelt de andere 200 gram chocolade ook au bain-marie met een scheutje olie en verspreid het weer erop. Smelt de witte chocolade en doe het in een plastic zakje. Knip een punt eraf en giet strepen op de melkchocolade. Gebruik een satéprikker om de strepen te trekken: een keer naar je toe en daarna van je af om het marmereffect te krijgen. Laat het weer hard worden en haal het uit de vorm. Snijd ruitjes of vierkantjes met een scherp aardappelschilmesje zodat de koekjes in de hoekjes niet kapot gaan.