Zoete sperziebonen met kipfilet

Zoete sperziebonen met kipfilet

Smulweb imageSmulweb

Probeer eens dit recept voor zoete sperziebonen met kipfilet, een gerecht met een verrassende twist op klassieke ingrediënten. De zoetheid van saus past perfect bij de malse kip en de knapperige boontjes. Serveer met rijst.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zoete sperziebonen met kipfilet op tafel.

  1. Blancheer de sperziebonen kort. Fruit vervolgens in een pan met hete olie de fijngesnipperde rode uien en de fijngehakte teentjes knoflook aan. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak dit rondom bruin op hoog vuur en breng op smaak.
  2. Voeg daarna de gembersiroop, sambal, ketjap manis en ketjap asin toe. Roer alles goed door.
  3. Voeg als laatste de kort geblancheerde sperziebonen toe. Zet het op laag vuur en laat alles zachtjes garen. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten met een gesloten deksel. Roer af en toe door. Klaar zijn je zoete sperziebonen met kipfilet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte Sperziebonen