Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Couscous met gehakt en ananas op tafel.
- Kneed in een mengkom het gehakt met 1 eetlepel ui, knoflook, 2 eetlepels paneermeel, ei, zout en peper door elkaar. Draai hiervan 15 even grote gehaktballetjes en rol deze in een diep bord door het overige paneermeel.
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de gehaktballetjes op zacht vuur ca. 7 minuten. Draai de gehaktballetjes tussentijds om.
- Fruit de overige ui ca. 2 minuten op middelhoog vuur met de gehaktballetjes mee. Voeg de paprika aan de gehaktballetjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee. Laat intussen de couscous in een kom met 425 ml kokend water 5 minuten wellen. Verwarm de uitgelekte ananasblokjes kort met de gehaktballetjes mee. Breng de gehaktballetjes met ananas op smaak met zout en peper.
- Roer de couscous door elkaar. Verdeel de couscous en gehaktballetjes met ananas over de borden.
- Garneer de gehaktballetjes met 2 eetlepels verse munt (optioneel).