Custardpudding met lange vingers en aardbeien

Custardpudding met lange vingers en aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Met deze custardpudding met lange vingers en aardbeien zorg je voor een kleurrijke afsluiter van het diner. In slechts enkele stappen maak je deze dessertklassieker klaar. Het opstijven in de koelkast zorgt voor een geweldige textuur. Serveer deze pudding met een schijfje citroen voor wat extra frisheid.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Custardpudding met lange vingers en aardbeien op tafel.

  1. Breek de lange vingers door en leg ze in de rum.
  2. Meng de suiker met de custard. Roer dit glad met enkele lepels koude melk.
  3. Breng de rest van de melk al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en giet de custard beetje bij beetje bij de kokende melk. Roer goed door. Laat de pudding op een lage stand 2 à 3 minuten al roerend doorkoken.
  4. Laat de pudding onder af en toe roeren iets afkoelen om te voorkomen dat een vlies gevormd wordt.
  5. Haal de lange vingers uit de rum. Houd 10 aardbeien apart.
  6. Breng de overige aardbeien samen met het sap aan de kook en bind dit met aangelengde aardappelmeel of maïzena.
  7. Giet de custard in een schaal. Leg de lange vingers op de pudding en schep hier het aardbeienmengsel overheen.
  8. Laat de pudding nadat deze is afgekoeld enkele uren in de koelkast opstijven.
  9. Garneer de pudding voor het serveren met de apartgehouden aardbeien.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Aardbeien