Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tropische tiramisu op tafel.
- Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Snijd 8 schijven in kleine stukjes en laat ze opnieuw goed uitlekken. Scheid de eidooiers en eiwitten.
- Meng 1 dl ananassap met rum en schenk in een diep bord. Klop de eiwitten met maïzena stijf.
- Klop de eidooiers met 50 g suiker licht en schuimig. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop op lage mixerstand. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel.
- Doop de helft van de boudoirs in het sap, laat even intrekken en leg ze op de bodem van de schaal. Verdeel de helft van de stukjes ananas erover en vervolgens de helft van de mascarponecrème. Herhaal deze lagen nog een keer.
- Dek de schaal af en zet hem enkele uren van tevoren in de koelkast.
- Rooster de kokos met een eetlepel suiker in een Tefalpan totdat het lichtgekleurd is. Laat de kokos afkoelen op een bord.