Heerlijk broodje paddenstoelen romige avocado gorgonzola en tomaten

Heerlijk broodje paddenstoelen romige avocado gorgonzola en tomaten

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke broodjes met paddenstoelen, avocadopuree en tomatenrelish zijn perfect om je lunch of brunch mee op te fleuren. De romige smaak van de gorgonzola past er perfect bij. Je kunt de tomatenrelish ook toevoegen aan je tomatensoep voor extra smaak.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijk broodje paddenstoelen romige avocado gorgonzola en tomaten op tafel.

  1. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
  2. Ontvel de tomaten. Kruisvormig insnijden aan kant steelaanzet, kokend water erover gieten, even laten staan, dan koud water eroverheen en het velletje heel gemakkelijk verwijderen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in het kleine pannetje. Fruit hierin het gesnipperde sjalotje met een snufje zout. Fruit de knoflook even mee. Voeg de tomaten, basterdsuiker en azijn toe. Breng aan de kook, zet daarna laag en laat de relish plm. 20 - 30 minuten sudderen tot een dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met peper, zout, eventueel nog wat azijn of suiker.
  4. Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en prak het grof. Voeg de citroensap en wat zout toe. Als je dit eerder doet, voeg dan - om verkleuring van de avocadopuree te voorkomen - de pit toe. Als die in de puree ligt, verkleurt de puree niet!
  5. Verhit de overige olie in de koekenpan. Bak de champignons hierin bruin.
  6. Snijd de broodjes open en beleg de onderste helft met slablaadjes, avocadopuree, champignons, gorgonzola en tomatenrelish. Leg het kapje erop en ...hap!
  7. (Optioneel) Voeg overgebleven tomatenrelish toe aan tomatensoep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes