Koolvis met afrikaans gekruide saus

Koolvis met afrikaans gekruide saus

Smulweb imageSmulweb

Koolvis met een Afrikaanse twist. De kruiden, kardemom, komijn en anijs worden gemengd met crème en wijn. De saus meng je over de vis(gehuld in bloem), zet de ovenschaal vervolgens in de oven en laat de vis 25 min goudgeel bakken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.5 tl Anijszaad Gemalen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Koolvis met afrikaans gekruide saus op tafel.

  1. Warm de oven voor op 200°C.
  2. Wrijf kardemom, komijn en anijs fijn in een vijzel. Voeg de overige kruiden toe.
  3. Meng de crème en wijn en roer de kruiden erdoor.
  4. Snijd de vis in grote stukken en haal deze door de bloem.
  5. Vet de ovenschaal in met boter en leg de vis erop.
  6. Giet de saus over de vis.
  7. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de vis gedurende 25 minuten bakken tot er een goudgeel korstje opkomen is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen