- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelsoep met champignons op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van +/- 11/2 cm. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Kook de aardappelen in 8 dl water, bouillontabletten, laurierblaadjes en wijn in +/- 15 minuten gaar.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui +/- 5 minuten zachtjes. Voeg de champignons toe en bak +/- 3 minuten mee.
- Neem 2 plakjes aardappel uit de pan met een schuimspaan. Verwijder de laurierblaadjes. Maak de aardappels met een staafmixer in de bouillon fijn. Snijd de 2 achtergebleven plakjes aardappel in blokjes.
- Roer het ui-champignonmengsel door de soep. Vermaal flink wat peper erboven. Laat de soep met de deksel op de pan nog +/- 10 minuten zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de worst in reepjes van 1 cm. Splits het ei en roer de slagroom door de dooier. Voeg al roerende het slagroommengsel toe aan de soep.