Aardappelsoep met champignons

Aardappelsoep met champignons

Smulweb imageSmulweb

Romige aardappelsoep met smaakvolle champignons en worst, dat smaakt altijd! Gebonden met slagroom voor een mooie, volle structuur. Geniet ervan!

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelsoep met champignons op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van +/- 11/2 cm. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Kook de aardappelen in 8 dl water, bouillontabletten, laurierblaadjes en wijn in +/- 15 minuten gaar.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui +/- 5 minuten zachtjes. Voeg de champignons toe en bak +/- 3 minuten mee.
  3. Neem 2 plakjes aardappel uit de pan met een schuimspaan. Verwijder de laurierblaadjes. Maak de aardappels met een staafmixer in de bouillon fijn. Snijd de 2 achtergebleven plakjes aardappel in blokjes.
  4. Roer het ui-champignonmengsel door de soep. Vermaal flink wat peper erboven. Laat de soep met de deksel op de pan nog +/- 10 minuten zachtjes koken.
  5. Snijd ondertussen de worst in reepjes van 1 cm. Splits het ei en roer de slagroom door de dooier. Voeg al roerende het slagroommengsel toe aan de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Paddenstoelen Champignons