Koe loe yoek

Koe loe yoek

Smulweb imageSmulweb

Geroerbakte groenten in een zoetzure saus met stukjes kip gepaneerd in maïzena en bloem. Laat de Koe loe yoek +/- 1/2 uur marineren in sherry en bak het vlees vervolgens goudbruin in een frituurpan. Serveer met rijst voor een heerlijke maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Bamboe spruiten blik/glas

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Koe loe yoek op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm. Doe het in een kom en bestrooi het met zout en peper. Sprenkel er sherry over en laat het +/- 1/2 uur staan. Schep af en toe om.
  2. Pel en snipper de uien. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Was de komkommer en snijd in plakjes van +/- 1 cm. Snijd de plakjes in vieren. Snijd de bamboescheuten in zeer dunne plakjes. Snijd de ananas en gember in stukjes.
  3. Verhit olie in een braadpan. Bak de ui +/- 3 min. zachtjes. Pel de knoflook en pers het erboven uit. Voeg de paprika toe en bak al roerend +/- 1 min. Voeg de komkommer en bamboescheuten toe en bak +/- 1 min. Schep de ananas en gember erdoor. Bak nog +/- 3 min., af en toe roeren.
  4. Voeg tomatenketchup, azijn, sojasaus en suiker toe. Meng goed door elkaar.
  5. Klop in een kom de eieren los met 2 el bloem en 2 el maïzena.
  6. Verhit olie in een frituurpan tot er witte damp ontstaat (175°C). Bekleed een vergiet met keukenpapier. Haal de blokjes vlees één voor één door het bloempapje en frituur ze in de frituurpan. Frituur ongeveer 15 blokjes vlees tegelijk in +/- 3 min. goudbruin en gaar. Laat de blokjes vlees uitlekken in het vergiet. Frituur de rest van het vlees op dezelfde manier.
  7. Verwarm ondertussen al roerend het groentemengsel in +/- 5 min. zachtjes. Roer 3 el maïzena met 3 el water tot een glad papje in een kopje. Voeg het al roerende toe aan het groentemengsel en blijf roeren tot het vocht licht gebonden is. Schep het vlees erdoor. Laat het geheel +/- 3 min. heet worden, schep regelmatig om.
  8. Doe het gerecht in een schaal en serveer met rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees