Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Langzaam gegaard rundvlees in rode wijn op tafel.
- Doe rundvlees, knoflook, ui, selderij en wijn in een grote kom (niet van metaal). Dek af en laat ten minste 3-4 uur marineren, liefst 1 nacht.
- Verwarm de oven voor op 160 C. Doe het vlees met de marinade en de tomaat in een grote ovenvaste schaal, dek af en zet 2 uur in de oven.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en roerbak 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg spek en champignons toe en bak 3-4 minuten of tot het spek knapperig is.
- Meng de maïzena met zoveel koud water dat je een gladde pasta krijgt. Voeg sjalotjes, spek, champignons en het maïzenamengsel toe aan het stoofvlees en meng alles goed. Zet 20 minuten terug in de oven.
- Neem de schotel uit de oven, breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper en roer er de peterselie door.