Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus

Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Spiesjes van mals kalfsvlees met een romige tonijnsaus afgemaakt met een vleugje citroen. Serveer met gegrilde prei en cherrytomaatjes voor extra pit. Heerlijk als hoofdgerecht voor een zomerse avond.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus op tafel.

  1. Snijd de helft van een witte preistengel in 4 stukken en was deze. Breng een pan met weinig kokend water en een halve tl zout aan de kook en kook de prei gedurende 5 minuten. Spoel de prei af in een vergiet onder koud stromend water.
  2. Pureer tonijn met een keukenmachine of staafmixer. Voeg mayonaise, citroensap en 1 el water toe en meng het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Prik stukjes prei en vlees aan 4 cocktailprikkers en prik tomaatjes en stukjes vlees aan 4 andere cocktailprikkers. Bestrooi de prikkers met zout en peper.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de prikkers in 5 minuten rondom gaar. Verdeel tonijnsaus over vier borden en leg op elk bordje 2 prikkers.
  5. Garneer met een schijfje citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees