Hele lekkere bloemkoolschotel uit de oven

Hele lekkere bloemkoolschotel uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijk bloemkool gerecht uit de oven. Bloemkoolroosjes gekookt met prei, ham en eieren, bedekt met romige saus en bedekt met kaas. Overbakken voor een heerlijk goudbruin resultaat.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hele lekkere bloemkoolschotel uit de oven op tafel.

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Snij de prei in ringetjes en was de prei zorgvuldig.
  2. Kook de bloemkool beetgaar in water met kruidenbouillontablet. Kook de prei de laatste 3 minuten even mee. Laat prei en bloemkool goed uitlekken in een zeef.
  3. Snij de ham in reepjes. Pel de eieren en snij deze in niet te kleine stukjes. Roer de ham en de eieren door de bloemkool en prei.
  4. Smelt de boter. Roer de bloem erdoor. Giet beetje voor beetje de melk erbij onder voortdurend roeren tot je een lekkere gebonden saus hebt gekregen. Maak op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Roer 50 gram geraspte kaas door de saus. (Je kunt natuurlijk ook een zakje kaassaus gebruiken)
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het bloemkoolmengsel over een vuurvaste schaal. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Giet de saus erover en strooi er de rest van de kaas over.
  6. Zet de schaal plm. 30 - 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Bloemkool ovenschotel