Zoete aardappelsoep met truffel

Zoete aardappelsoep met truffel

Smulweb imageSmulweb

Romige zoete aardappelsoep met een vleugje truffel. Maak je eigen soep door gebakken ui en knoflook toe te voegen met wat bouillon. Voeg vervolgens gekookte zoete aardappelen toe en breng op smaak. Pureer de soep en roer er dan room en truffel door.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zoete aardappelsoep met truffel op tafel.

  1. Fruit de uitjes in de olie tot ze zacht zijn.
  2. Voeg dan de zoete aardappelen en fond/bouillon toe en breng alles op smaak met peper en zout.
  3. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn.
  4. Schenk de room erbij en pureer de soep met een staafmixer.
  5. Roer tot slot de truffel erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep