Gehakt onder een groen dakje van spruitjes

Gehakt onder een groen dakje van spruitjes

Smulweb imageSmulweb

Gehakt onder een 'groen dakje' van spruitjes uit de oven. Gehakt, ui, worteltjes, knolselderij en gepelde tomaten in een grote koekenpan, de spruitjes met boter aanbakken en in de ovenschotel 20 minuten laten garen met kaas.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gehakt onder een groen dakje van spruitjes op tafel.

  1. Ui pellen en snipperen. Worteltjes schoonmaken en raspen. Knolselderij schoonmaken en raspen. Spruitjes schoonmaken. Gepelde tomaten uitlekken en in stukjes snijden.
  2. In een grote koekenpan of wok gehakt roerend aanbraden tot het een mooie kleur heeft gekregen. Ui en geraspte groenten toevoegen. Ca. 10 min. zachtjes verwarmen onder roeren. Daarna de tomaten en de bouillon erbij doen. Op smaak brengen met zout en peper.
  3. Spruitjes met een klontje roomboter ca. 5 min. bakken onder goed roeren. Daarna 1 dl. water toevoegen + wat zout en een theelepeltje suiker. Deksel op de pan en ca. 10 tot 15 min. laten stoven. Vocht afgieten.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe in een ovenschotel (20x15 cm) eerst het gehaktmengsel en daarna de spruitjes. Bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en laat het geheel gedurende 20 min. goudbruin worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Spruitjes