Salade van geroosterde groente met balsamico dressing

Salade van geroosterde groente met balsamico dressing

Smulweb imageSmulweb

Krachtige smaken en de geur van gegrilde groenten. Ervaar het ultieme vakantiegevoel met deze salade van tomaat, aubergine, paprika en courgette. Gecombineerd met mozzarella en balsamico dressing. Perfect voor een lichte lunch of picknick.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Salade van geroosterde groente met balsamico dressing op tafel.

  1. Snijd de groenten: de tomaat en aubergine in vieren, de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij elke helft vervolgens in repen. Snij de courgette in dunne schuine plakken.
  2. Zet de grillpan of grillplaat op een hoog vuur. Bestrijk de groenten zo dun mogelijk met olie (hoe meer olie, hoe meer rook).
  3. Rooster nu de groenten ongeveer 2-3 minuten. Gooi niet alle groenten tegelijk op de grillplaat, maar leg de plaat vol en doe de rest later. De groenten moeten goudgeel zijn en het liefst met grillstrepen (de tomaten kun je het best eerst met het snijvlak omlaag roosteren).
  4. Doe de gegrilde groenten met mozzarellabolletjes in een grote kom en maak de dressing door olijven, knoflook, kappertjes, suiker en de balsamicoazijn en iets olijfolie te mengen.
  5. Schenk de dressing over de gegrilde groenten en hussel alles lekker door elkaar.
  6. Verdeel alles over 2 borden of 2 lunchdoosjes en strooi er nog wat verse peper overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Salade dressing