Plaatpizza hawai

Plaatpizza hawai

Smulweb imageSmulweb

Lekkere plaatpizza hawai belegd met pittige kip, frisse bosui, zoete ananas en zachte mozzarella. De perfecte maaltijd voor elke pizza liefhebber. Maak het af met een beetje geraspte limoenschil voor net dat beetje extra.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Plaatpizza hawai op tafel.

  1. Maak het deeg (zie verpakking) met 300 ml water en 1½ el olijfolie. Voeg de kruiden toe, kneed het 5 min. goed door en laat op kamertemperatuur 45 min. rijzen in een met folie afgedekte kom.
  2. Halveer de bosuitjes in de lengte.
  3. Maak de ananas schoon, snijd hem in schijven en halveer deze.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de peper en hak hem fijn.
  5. Snijd de mozzarella in plakken.
  6. Boen de limoen en rasp de schil.
  7. Snijd de kip in dunne plakken en schep deze met de overige olie, rode peper, limoenschil, zout en peper door elkaar.
  8. Bak de kip in een koekenpan met antiaanbaklaag in 3-5 min. gaar.
  9. Verwarm de oven voor op 60 °C (hetelucht 50 °C).
  10. Rol van het deeg een ovale lap van 1,5 cm dik en bestrijk die met gezeefde tomaat.
  11. Verdeel de kip, bosui en ananas erover.
  12. Leg de mozzarella op de kip.
  13. Laat de pizza in de oven 15 min. narijzen.
  14. Verwarm de oven tot 210 °C (hetelucht 190 °C) en bak de pizza dan in 15-20 min. gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Plaatpizza