Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti

Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti

Smulweb imageSmulweb

Laat je verassen door deze heerlijke kabeljauw geserveerd op een bedje van courgette spaghetti, in een smeuïge tomatencompote saus en met mediterrane kruiden.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kabeljauw met tomatencompote en courgettespaghetti op tafel.

  1. Pel en ontpit de tomaten. Snipper de ui en hak de tomaten. Stoof de ui glazig, voeg de tomaten toe, kruid met tijm, laurier, look, rozemarijn en zout. Laat goed inkoken tot smeuïge massa. Verwijder de kruiden en houd warm.
  2. Snijd de courgettes in lange, fijne slierten. Giet olijfolie in een wok, bak de courgettespaghetti kort en bevochtig met een beetje bouillon. Bind de saus met boter en kruid met zout.
  3. Warm de oven op 160°C. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 porties. Bak ze kort op het vel in hete olijfolie. Smeer de compote op de ongebakken zijde en gaar nog 5 minuten verder in de warme oven.
  4. Schik de courgettes samen met wat kookvocht in een diep warm bord en leg hierop de vis.
eet smakelijk