Gepocheerde zalm

Gepocheerde zalm

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke gepocheerde zalm met botersaus, gedecoreerd met een snufje fijngehakte peterselie en een partje citroen. Perfect voor een gezellig diner.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gepocheerde zalm op tafel.

  1. Knip de peterselie heel fijn, bewaar een of twee takjes voor garnering.
  2. Snijd de citroen in mooie partjes.
  3. Doe de zalm in een wijde pan en pocheer in water met zout. Zorg dat de zalm van binnen nog een klein beetje rauw is.
  4. Smelt in een apart pannetje op heel zacht vuur de boter tot dat die zacht (cremeachtig) maar niet doorschijnend is.
  5. Schep de zalm op borden, giet een lepel boter eroverheen en garneer met peterselie en citroenpartjes.
eet smakelijk