- 0.2 el Basilicum
- 0.125 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Tomaten in verrukkelijke vinaigrette op tafel.
- Zet alle kruiden klaar.
- Snijd de tomaten en de ui in dunne plakjes. Verdeel de ui in ringen. Pers de knoflookteen uit.
- Meng in een kleine kom de azijn en de olijfolie en klop stevig (gebruik een mixer). Voeg alle kruiden toe en blijf mixen tot de vloeistof een beetje dikker is. Proef even tussendoor of de vinaigrette naar je smaak is! Als je gedroogde kruiden gebruikt, zeef dan de vinaigrette van tevoren door een (thee)zeefje. Je kunt de vinaigrette ook een dag of een paar uur van tevoren maken.
- Neem een glazen schaal(tje) en giet wat van de vinaigrette op de bodem. Leg daarop een laagje tomaten en daarop een laagje uienringen. Sprenkel er zout en peper op (heel zuinig). Herhaal tot de tomaten en uien op zijn. Sprenkel nog wat zout en peper (weer zuinig). Giet daarna alles wat over is van de marinade over de tomaten met ui.
- Dek af met plastic huishoudfolie en zet in de koelkast voor 1-2 uur.