Thaise victoriabaars

Thaise victoriabaars

Smulweb imageSmulweb

Geniet van dit Thais gerecht met heerlijke victoriabaars in currypasta, kokosmelk en verse groenten zoals peulen, paprika en bosui. Breng op smaak met limoen, koriander en peper en serveer met mie en komkommer.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Victoriabaarsfilet
  • 150 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise victoriabaars op tafel.

  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit. Snijd de vis in stukken.
  2. Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur.
  3. Voeg de currypasta, de limoenrasp en het -sap, 1 dl water en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.
  4. Leg de vis in de pan en verdeel de peulen, de paprika en de bosui eromheen. Stoof de vis in ongeveer 5 minuten gaar.
  5. Breng eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.
  6. Serveer met mie en plakjes komkommer.
eet smakelijk