Andijviestamp met spekkies tijmui sambal en lente-ui

Andijviestamp met spekkies tijmui sambal en lente-ui

Smulweb imageSmulweb

Deze andijviestamp met spekkies, tijm en sambal is een ware smaakexplosie. Laat de uien lekker sudderen met sambal, knoflook en tijm. Voeg hierbij de aardappels en maak er een stevige puree van, met lente-ui en andijvie. Serveer met een rookworst voor een heerlijke Hollandse maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 takjes Tijm (takje)
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Andijviestamp met spekkies tijmui sambal en lente-ui op tafel.

  1. Schil de aardappels. Snijd de uien fijn en bak ze in vloeibare boter tot ze glazig zijn. Voeg de sambal (eventueel later meer toevoegen naar smaak), knoflook en tijm toe. Laat alles zachtjes sudderen op het kleinste pitje. Zorg dat de rookworst warm is tegen de tijd dat alles klaar is.
  2. Kook de aardappels gedurende 20 minuten. Voeg 15 minuten voor het einde de spekjes toe aan het ui-mengsel.
  3. Stamp de aardappels met de warme melk tot een stevige puree. Voeg de gesneden lente-uitjes en andijvie toe en roer (of stamp) door de puree.
  4. Voeg het ui-mengsel toe en roer erdoor. Serveer met de rookworst apart. Als er genoeg vloeibare boter is gebruikt, is er geen jus nodig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen