Koolraap-wortelstamppot

Koolraap-wortelstamppot

Smulweb imageSmulweb

Stamppot met koolraap en wortel, geserveerd met een worst erop. De groenten zijn gaar gekookt en gestampt tot een grove stamppot met boter en een beetje kookvocht om het smeuïg te maken.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 840 g Koolraap

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Koolraap-wortelstamppot op tafel.

  1. Halveer de koolraap, snijd de helften in plakken en schil de plakken. Was ze en snijd ze in blokjes.
  2. Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakjes.
  3. Kook de koolraap, de wortel en de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar.
  4. Leg na 10 min. koken de worst op de groenten en laat hem wellen.
  5. Giet de groenten af maar vang 1 dl van het kookvocht op. Laat de groenten uitdampen.
  6. Stamp ze met de boter tot een grove stamppot en voeg zo nodig nog wat van het kookwater toe.
  7. Snijd de worst in plakjes en serveer ze met de stamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot