Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Apfelstudel rice pudding

Apfelstudel rice pudding

foodcoach badge foodcoach

Appelstudel rice pudding geeft de zin om te genieten op elk moment van de dag. Verwen je smaakpapillen met gevulde appels, bedekt met kaneel en rozijnen. Serveren met heerlijk gekookte rijstpap voor een extra zoete smaak.

65 min bereiden tussendoortje 1 personen

(0)

Ingrediënten

  • 2 stuks Appel
  • 2 tl Rietsuiker
  • 1 tl Rozijnen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 20 g Zilvervliesrijst
  • 100 ml Sojadrink Ongezoet
  • 4.5 g Margarine pakje

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Apfelstudel rice pudding op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  2. Gebruik een appelboor om het klokhuis van de appel te verwijderen.
  3. Meng driekwart van de suiker met de boter, kaneel en rozijnen en vul hiermee de appels.
  4. Plaats de appels in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  5. Bak de appel 30 minuten en verwijder dan de folie.
  6. Bak de appels nog 20 minuten zonder de folie en maak ondertussen de rijstpap.
  7. Kook de rijst met de resterende suiker en de plantaardige variatie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  8. Schep de appel met een spatel op een bord (zodat de vulling er niet uitvalt).
  9. Serveer de appel met de rijstepap.