Dikke speculaas - speculaasbrokken

Dikke speculaas - speculaasbrokken

Smulweb imageSmulweb

Onze dikke speculaasbrokken volgens authentiek recept zijn perfect om zelf te bakken. Heerlijk knapperige amandelen en speculaaskruiden vormen de basis. Smullen maar!

25 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 10 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Dikke speculaas - speculaasbrokken op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Kneed alle ingrediënten door elkaar. Voeg een scheutje melk toe als het deeg te droog is. Voeg wat bloem toe als het deeg te plakkerig is. Het deeg mag niet meer aan je handen of aan de keukenmachine kleven.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dikte.
  4. Verdeel amandelen over de lap deeg.
  5. Klop een eidooier los en bestrijk het deeg hiermee.
  6. Bak het deeg gedurende 1 uur in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Laat het deeg afkoelen en verdeel het daarna in stukken. Smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Speculaas