- 500 g Eendenborst
- 500 g ganzenlever
- 10 gekonfijte vijg
- 1 Brioche
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mabre van gerookte ganzenborst lever en pure chocolade op tafel.
- Bekleed een terrinevorm met geblancheerde wortel. Snijd de wortel in dunne plakjes en bedek de terrine ermee, zodat de uiteinden over de rand hangen om hem na het vullen te kunnen dichtklappen.
- Snijd gerookte ganzenborst en lever in dunne plakken van 3 mm. Zorg ervoor dat alles gekoeld blijft. Vul de terrine met afwisselend een laagje ganzenlever en ganzenborst, een heel dun laagje pure chocolade en wat peper en zout. Voeg tussen elke laag een beetje pure gelei voor de hechting van het product.
- Vouw de wortel dicht en zet de terrine onder druk in de koelkast.
- Laat in een pannetje de rode wijn, port, suiker en wat kookvocht inkoken. Voeg gehalveerde vijgen toe en laat ze rustig garen. Haal de vijgen uit het pannetje en laat het kookvocht tot stroop inkoken.
- Serveer de terrine met de vijgencompote en stroop.