Appelflappen maar dan een beetje anders

Appelflappen maar dan een beetje anders

Smulweb imageSmulweb

Maak jij altijd dezelfde appelflappen? Probeer dan eens deze variant met kaneel, rozijnen en bladerdeeg. Een goede afsluiter van een feestmaal of gewoon als tussendoortje. Binnen 35 minuten gemaakt en klaar om op te eten.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 40 ml Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelflappen maar dan een beetje anders op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Maak de appels schoon, haal de pitten eruit en snijd ze in niet al te grote stukjes.
  3. Sauteer de appels met boter in een pan.
  4. Doe de rozijnen erbij, bestrooi het mengsel met suiker en wat kaneel en roer alles goed door. Laat het afkoelen.
  5. Verdeel het mengsel over bladerdeeglapjes.
  6. Vouw ze in een puntje en sluit de kantjes goed.
  7. Bestrijk de puntjes met ei.
  8. Bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven op 220 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Appelflappen